Sluta skriva börja skaka

Att vi ska sluta med att skriva för att börja kommunicera på andra sätt är det tekniken vill att vi ska göra. Vi går allt mer från att knappra in ord på en liten skärm till att kunna kommunicera med endast blicken eller varför inte med knäppningar. 

4188356-head-puzzle-shows-slipping-ideasEtt stort digitalt liv kräver tillgång till stort urval på mobilladdare. Detta då en död pryl är ingen pryl. Nu när den digitala utvecklingen går i rasande fart och ingen längre kan blunda för utvecklingen så kan man enkelt börja leka med tankarna om vad som kommer att ske i framtiden. När det kommer till de mobila trenderna är det många gissningar på vad som kommer att slå stort, och en trend som växer sig starkare för varje dag är att vi allt mer kommer gå ifrån det skrivna ordet till att mer kommunicera på ett annat sätt med symboler och ljud. Med andra ord så blir tekniken allt smartare. En fråga vi kanske måste ställa oss i framtiden är hur smart vi vill göra tekniken.

Ganska nära skrivmaskinen

I en artikel från Aftonbladet går det att läsa om den nya trenden där vi går allt mer från det skrivna ordet och att allt händer så fort. Men, man kan även se det på ett helt annat sätt. Vidare skriver dem att om man tänker efter så har vi inte kommit så långt från själva skrivmaskinen. Vad man mer tror kommer vara framtiden är gester. Så vi kommer fortfarande att använda våra händer, fast på ett lite annorlunda sätt. Ta bara att det i en enda hand finns 27 ben som man kan vrida och rotera och med det skicka iväg mängder av olika budskap – snabbt! För vad vill vi om inte effektivisera.

  • Vi kommer att se att emotions technologi blir allt mer vanligt
  • Tidningen Allas skriver att Virtual Reality, VR, kommer att bli tillgängligt för en bredare publik
  • Förutom förskjutningen från text till tal skriver tidningen Resumé om att det blir allt mer skräddarsytt för att snabbt kunna på ett personligt plan komma i kontakt med sin målgrupp.

Scroll to top