Skydda din läsplatta

Att tappa din läs- eller surfplatta kan bli en dyr historia. En enkel och billig försäkring är att investera i ett fodral som håller kyla, repor och skador borta samtidigt som det ger din platta en snygg och personlig design.

 

Surf- och läsplattor har börjat användas allt mer frekvent i både skol- och jobbsammanhang. Dock är ett stort problem att skärmarna spricker lätt och reparationerna kostar en hel del för företagen. En skola som haft problem med detta är Rosenborgsskolan, som sammanlagt spenderat ungefär 200 000 kronor per år på lagningar fram tills nu, skriver Sveriges radio. Skolan trodde först att de sparade in på att inte köpa skyddsfodral till plattorna, vilket var något som de senare kom att få ångra. Då varje årskull fick nya plattor och olyckor ofta skedde med dessa blev kostnaden enorm då varje reparation kostade cirka 1000 kronor. Att istället lägga pengar på fodral gjorde att den gick ned till 30-40 000 kronor istället, vilket är en betydande minskning.

 

”Vi har nog varit lite snåla, eftersom detta kostar en del pengar initialt så hade vi inte råd att köpa riktigt bra fodral till en början. Men det har varit dyrköpt så nu har vi köpt in så till nästa läsår kommer vi ha mycket bättre fodral som vi tror ska hålla” säger Birgitta Strelert, rektor på Rosenholmskolan.

 

Skyddsfodral – en billig försäkring vid skador eller kyla

Att surf- och läsplattor går sönder genom att man råkar tappa dem är mycket vanligt. Något som är desto ovanligare, men kan hända, är att de exploderar till följden av batteriet. Detta hände för en användare som öppnade fodralet och såg hur glas ramlade ut, skriver NWT. Genom att skyddsfodralet här samlade upp glaset slapp familjen skära sig på den krossade glasrutan. Skyddsfodral är även ett effektivt sätt att hålla plattan varm längre vid låga temperaturer, skriver 24trelleborg.se. Surfplattor är känsliga mot både kyla och kondens och kan få problem med batteriet om temperaturväxlingar sker för ofta. Fodral, skal och andra teknikdelar som skyddar din surfplatta kan du hitta här.

 

 

 

 

Scroll to top