Laga din iPad för en bättre läsupplevelse

Du kan ha mycket nytta av en iPad så länge som den fungerar som den ska. Om du har en iPad behöver du inte tänka på att släppa med dig en massa pocketböcker under semestern, det går lika bra att läsa från iPaden. Här tipsar vi om hur du ska göra om du behöver reparera din iPad för en bättre läsupplevelse.

En iPad är känslig och det händer lätt att den åker i golvet eller repas när du har den i väskan. Därför är det viktigt att du tar väl hand om din iPad och försöker undvika att skada den i alla lägen. Om du har barn som använder den bör du köpa ett speciellt skydd som är anpassat för just barn.

Reparera sprickor och fuktskador

När en olycka är framme gäller det att du snabbt reparerar din iPad innan det blir värre. Om du tappar den i golvet måste du komma ihåg att den blir extra känslig för framtida olyckor. Det är också större risk att det läcker in fukt eller regn om du har sprickor på din iPad. Idag finns det många aktörer du kan vända dig till om du vill laga din iPad. Du kan till exempel gå in på https://phonehero.se/laga/ipad/reparation som alltid har fasta priser på alla reparationer. Det kan ses som en stor utgift vid tillfället men det är bättre att få den lagad så fort som möjligt. Det betyder också att du får en mycket bättre läsupplevelse när du ska läsa en ny e-bok.

Så maximerar du din läsupplevelse

Att läsa en e-bok på en iPad är både smidigt och enkelt. Idag finns det flera olika e-bokstjänster du kan anmäla dig till och få gratis tillgång till böcker. Det viktigaste när du läser från en iPad är att du har bra ljus. Om du sitter inomhus kan du släcka ner i rummet du sitter i och tända en läslampa nära dig. Sjunk gärna ner i soffan eller en skön fåtölj och gör dig en kopp te innan du ger dig in i boken. Om du inte vill trötta ut ögonen för mycket kan du även sätta på iPadens ”blue light” som är mindre ansträngande. Det rekommenderas om du brukar läsa flera timmar i sträck. Du kan även köpa ett skydd som både hjälper mot stötar och är skönare att hålla i medan du läser.

Hitta inspiration till sommarläsning

Behöver du inspiration till nya böcker att läsa under sommaren? Under året har det släppts en rad spännande böcker som du inte får missa att spana in. Några av dessa är:

  • Paradise City – Jens Lapidus
  • Små katastrofer – Sarah Vaughan
  • Skolan – Karin Wik

De flesta av oss har lite mer tid i spår av pandemin och vad passar då inte bättre än att dyka ner i en ny och härlig bok. Om du inte har tiden nu kan du alltid vänta till semestern och ta med dig iPaden till stranden eller sommarstugan, dessutom har iPaden även fördelen att den är så smidig att ta med sig.

Scroll to top