Därför är det så bra med ljudbok

Utbudet av ljudböcker har fullkomligt exploderat under senare år. Orsakerna till det är att nästan alla numer har en smarttelefon med bra appar i, samtidigt som allt fler har svårt att hitta tid och plats för att läsa vanliga böcker.

Hör du till dem som vill hinna läsa mer men samtidigt har svårt att hitta de där lugna stunderna för att plocka fram boken? Då kan ljudböcker vara rätt för dig. Du kan lätt botanisera bland utbudet på exempelvis Ljudboksappar.com, eller titta vad biblioteket har för ljudböcker.

Många fördelar med ljudböcker

ljudbokDet finns många tillfällen då en ljudbok fungerar bättre än pappersboken. En ljudbok kan avnjutas även då händer och ögon är upptagna med andra saker, som exempelvis arbete, matlagning eller bilkörning.

Med hjälp av smarttelefonen kan många ljudböcker från snart sagt hela världen avlyssnas i hörlurarna. Det kan vara bra vid alla transporter i vardagen mellan skola, arbete och hem. Vid sömnproblem kan ljudboken vara ett bra sällskap för några timmar utan att partnern behöver störas av ljus eller pappersprassel.

Ljudböcker i mobilen kan vara ett utmärkt sätt att hinna med fler böcker under vår begränsade tid, samtidigt som de gör de tråkiga arbetsuppgifterna lite lättare att bära, vare sig det gäller monotona moment i yrkeslivet eller strykning, diskning och städning hemma.

I undersökningar säger de flesta att de skulle vilja hinna läsa mer. Ljudböckerna kan göra det möjligt eftersom det är lätt att lyssna på dessa samtidigt som man gör andra saker.

Att lyssna på ljudböcker är dessutom mycket bra för människor som av olika anledningar har svårt att läsa en text. Ljudböcker är utmärkta för exempelvis synskadade, dyslektiker eller personer som har haft en stroke. Att lyssna till ljudböcker kan även vara en utmärkt hjälp för alla som försöker lära sig ett nytt språk. Då är det bra för eleven att lyssna till ljudboken samtidigt som denne följer med i texten med ögonen.

Den som ännu inte har upptäckt finesserna med ljudböcker har en rolig och upplevelserik resa framför sig.

Scroll to top